zondag 4 februari 2024

Records en verrassingen

Vanmiddag fietste ik naar IJshal De Vliet, waar ik een kinderpartijtje zou geven. Ik zou een kinderpartijtje geven. Met de harde wind in de rug ging de fietsrit makkelijk.
Daar het op de funbaan druk was, gaf ik het partijtje met 9 kinderen op de 250-meterbaan. Door het grote niveauverschil duurde het wel eventjes, voordat het liep, maar uiteindelijk begon het er toch aardig op te lijken. Door de dweilpauze op de drukke 250-meterbaan gingen we naar de funbaan, waar de kinderen lekker vrij gingen schaatsen en ik wat kinderen nog wat individuele aanwijzingen. Met een liedje voor de jarige sloten we het kinderpartijtje af.
Via de Oostvlietweg en Voorschoten reed ik naar huis terug. Onderweg kwam ik Jaap Kroes en zijn vrouw tegen. Met hen praatte ik een tijdje.
Thuisgekomen zag ik, dat Mathieu van der Poel voor de zesde maal wereldkampioen Veldrijden was geworden. Nog één titel en hij komt op gelijke hoogte met Eik de Vlaeminck.
Bij het schaatsen rijd op dit moment ook zo'n fenomeen rond: Jordan Stolz!
Kortom, records en dan vooral wereldrecords doen het altijd goed. Maar minstens zo leuk zijn de verrassingen. Natuurlijk was het voor mij als Ajax-fan niet leuk, dat Hercules Ajax uit de beker knikkerde, maar ja, dat is de sjeu van de sport: een daverende verrassing.
Vandaag was bij het skiën zo'n verrassing. De Zwitserse skiër Daniel Yule heeft in Chamonix op sensationele wijze een slalom in het wereldbekercircuit gewonnen. De 30-jarige Yule had zich als allerlaatste geplaatst voor de tweede run en begon vervolgens als eerste skiër met de beste sneeuwcondities. Daarna smolt de sneeuw en werden de omstandigheden alsmaar slechter. Iedereen beet de tanden stuk op Yules tijd van 1.36,24.
In de tijd van de Bijbel wisten ze het al: "De eersten zullen laatsten zijn en de laatsten eersten!"

Geen opmerkingen: