maandag 21 augustus 2023

Het Groene hart met tegenwind

Rond de klok van zevenen werden we wakker door het gezang van bosvogels. Het waaide behoorlijk hard en gezien de windrichting zouden we wederom de hele dag tegenwind hebben.

De tent was nagenoeg kurkdroog. Dat kwam mooi uit op de laatste dag van de fietsvakantie. Toen alles op de fietsen zat, ontbeten we op een bank met uitzicht op het Gooimeer.

We liepen met de fiets aan de hand de trap af en verlieten op deze wijze de natuurcamping van Huizen. Op het fietspad begonnen we aan een deel van de Zuiderzeeroute.

Door de bossen reden we naar de vesting van Naarden om met meer in wind naar Muiderberg en Muiden te rijden. Na een korte blik op het Muiderslot namen we bij "Ome Ko" cappuccino, warme chocolademelk en appeltaart.

Toen we buiten kwamen, zagen we een ruim 30 teleurgestelde mensen staan. Door windkracht 6 ging hun  bootreis naar Pampus niet door. 

Wij lagen niet voor Pampus, maar trapten met de wind pal tegen naar Weesp. Deze plaats weet wel, hoe je het voor mensen aantrekkelijk moet maken om er te wonen getuige deze tekst op het grote reclamebord: "Hier komt 't Breedland."

Met het oude centrum van Weesp is trouwens mis mee met zijn oude grachtenpanden.
We staken het Amsterdam-Rijnkanaal over via Gaasperdam en reden verder Ouderkerk aan den Amstel. Deze kronkelende rivier volgden we tot Uithoorn, waar we op een bank bij Samen Zorg ons brood opaten. Ada en ik zorgen samen goed voor elkaar!

Langs het Zijdelmeer reden we naar De Kwakel, waar we langs de Amstel tot "De Theetuin" bij Bilderdam. In de tuin namen we een cappuccino en jus d'orange, een brownie en een appeltaart.

Van Bilderdam naar Leimuiden kampten we met zijwind, waarna het op de Ringvaartdijk ouderwets zwoegen tegen de wind in was. Bij Nieuwe Wetering pakten we het parcours van de Leiden Marathon op tot de Zijlpoort.

Een hele dag met windkracht 6 tegen doet niet veel onder voor een marathon. Na bij de Oogstwinkel nog wat eten voor vanavond en morgen gehaald te hebben, waren we na 86 kilometer thuis.
De totaalstand van de fietstocht langs de Waddenzee met "De Luchtfietsers" kwam in 17 dagen uit op 1258 kilometer, een gemiddelde van 74 kilometer per dag.


Niet gek na 45 jaar geleden aan de eerste Waddenfietstocht mee te hebben gedaan!

Geen opmerkingen: