maandag 28 augustus 2023

Herstart met horten en stoten

Vanmorgen fietste ik na een drietal weken rust op dit vlak weer naar de Voorschoterweg om te helpen bij het bedrijfsklaar maken van IJshal De Vliet. Bij aankomst zag ik Aad Kleijweg en Rein de Haas op het ijs van de krabbelbaan met een bijl bezig.


Hier was geen sprake van vandalisme, maar van zorgvuldig ijsbeheer. Zij hakten namelijk de stalagmieten op het ijs weg. Vorige week was er een drukmeting, waarbij lucht van buiten werd aangezogen. Tot zover niets bijzonders, ware het niet, dat het buiten 29 graden was. Warme lucht en ijs verdraagt zich niet zo lekker met elkaar. De ijsvloer smolt en er kwam veel condens in de ijshal, die deels naar beneden kwam druppelen en op het ijs stalagmieten maakte.


Verder kwam men er bij het naar boven brengen van de Mammoth Lithium dweilmachine door een muurtje in een dusdanig krappe plek zou moeten staan, dat het wachten was op brokken. Een duidelijk geval van "It kin net!"


De met zorg aangebrachte verflaag zag je op diverse plekken bezoedeld door flink wat baggerpoten in en op de ijsvloer.

Denk echter niet, dat het een klaagzang gaat worden.


De Mammoth werd van stal gehaald en tijdens de testritten van Jan van Rijn en Jan van der Poel reed deze prima.

Op de funbaan werden vandaag 3 lagen ijs gelegd. Het ijs was dusdanig glad, dat je op moest passen, dat je op de werkschoenen niet onderuit ging.

Met een trekker werden boven de kussens en beneden de boardings van het condens ontdaan. Je zag het vocht naar beneden druppelen, waar het op het ijs pal langs de kant bevroor.


Her en der zag je ijsbloemen op het ijs.
's Middags hakten Aad en ik boven de stalagmieten weg.

Na gedane zaken kon ik op het ijs van de 250-meterbaan een paar schaatsstappen maken.

De bar was nog niet open, maar deze krijgt wel vorm.

Daar geldt hetzelfde voor als voor het ijs. Even geduld A.U.B.

Geen opmerkingen: