woensdag 2 augustus 2023

Oefening van Berouw

Vanmorgen stond ik om 8 uur klaar om naar IJshal De Vliet te fietsen. Daar op dat moment de dakgoot overliep wachtte ik maar even. Alleen bij zware buien gebeurt dit.

Na een kwartier ging de zware regen over in gewone regen en trapte ik naar de Voorschoterweg, waar ik door grote plassen moest waden om het bouwterrein te kunnen betreden. Binnen kon ik mijn regenkleding uittrekken en met veiligheidsschoenen aan begaf ik me naar de ijsvloer. Dit keer was de binnenring aan de beurt, waar shorttrackers, kunstschaatsers en ijshockeyers zich uit kunnen gaan leven. Dat hadden ze vandaag ook kunnen doen, maar vrijwilligers van deze takken van sport blonken uit in afwezigheid.

De aanwezige langebaanschaatsers waren al begonnen. Ik nam het verven pal langs en onder de boarding voor mijn rekening.

Dit betekende, dat ik veel op mijn knieën moest zitten.

Gekscherend zei ik: "Ik heb een katholieke opvoeding gehad. In mijn jeugd heb ik dus veel kunnen oefenen."
Het snedige antwoord verraste me: "De Oefening van Berouw!"

En zo zat ik aardig wat tijd op mijn knieën. Dat verving ik door op mijn zij te gaan zitten of op mijn billen. Toen een andere vrijwilliger daar wat van zei, antwoordde ik: "Dit is nu pas écht diep zitten!"
Deze verandering was de beste manier om het vol te kunnen houden. Een knipperlicht gaat langer mee dan een lamp, die constant brandt.

Langzaam maar zeker rukten de brede rollers op. Ik moest hen voorblijven, want zo konden zij op gepaste afstand van de boarding blijven.

Voor de lunchpauze waren we bij de rode lijn. De helft van de baan was gedaan.


Het was een weldaad om even op een bank te kunnen zitten en de rug te ontzien. Tijdens het middaguur vonden er wat wisselingen plaats. Sommige vrijwilligers gingen, andere kwamen er voor in de plaats. Wij gingen onverdroten voort.


Langzaam maar zeker werd het te schilderen oppervlak steeds kleiner.


Maar het resultaat mocht er zijn, toen wij om half 4 klaar waren met de binnenbaan.

Ik ben benieuwd, of ik morgen weer de Oefening van Berouw moet doen....

Geen opmerkingen: