dinsdag 29 augustus 2023

Strandtraining bij zonsondergang

Gisterenavond was alweer de laatste strandtraining van de zomer van 2023. Ik fietste naar Jos Drabbels en reed met hem mee naar de skeelerbaan van Katwijk, waar we verzamelden voor het vertrek naar het strand van Katwijk-Noord. Zoals gebruikelijk gaf ik deze droogtraining.
We dribbelden rustig naar het strand toe, waar we wat oefeningen deden om de spieren los te maken. Hier deden we de eerste van een serie van vier keer statisch zitten: 15 seconden. Later kwamen de 30 seconden, de 45 seconden en de minuut aan de beurt. 
Met wat oefeningen tussendoor, waaronder een Steigerung, liepen we langs de vloedlijn naar de eerste strandopgang met mul zand. In plaats van omhoog te rennen, gingen we als wielrenner omhoog. 
Het was immers de dag, waarop Remco Evenepoel de eerste bergetappe in de Vuelta a España met een flitsende demarrage had gewonnen. Je kunt wel stellen, dat hij in bloedvorm is....
Deze oefening had ik vorige week op het strandje van het Valkenburgse meer bedacht. Op een racefiets zitten is een prima oefening bij het schaatsen. Je zit diep en als je de pedaalbeweging maakt, kom je achterop je schaatsen terecht, waardoor je vrij lang doorglijdt zonder kracht te zetten.
Het beklimmen van deze Col de Katwijk was minder zwaar dan hard naar boven rennen in het mulle zand, maar doordat je er langer over deed, liepen je bovenbenen toch aardig vol.
Na met het prachtige uitzicht op deze mooie zomeravond boven 45 seconden statisch gezeten te hebben, wandelden we naar beneden, waar we wat technische oefeningen deden.
We konden genieten van een prachtige zonsondergang.

Tussen de oefeningen door werden er door Peter Daleman en mij wat foto's gemaakt.


Voordat we de traditionele strandstoelslalom deden, mochten we kikkersprongen omhoog maken in het mulle zand. 

Nadat we de warme kleding haalden, konden we nogmaals genieten van de zonsondergang.

Een tweetal deelnemers aan de strandtraining ging zwemmen, de rest van de IJVL-ers en VIJL-ers nam alvast een afsluitend drankje op het terras van "Het Wantveld". Daar konden we een laatste keer genieten van de zonsondergang.

Geen opmerkingen: