dinsdag 8 augustus 2023

Zeehelden

We beleven een vrij koele periode in de wereldwijd extreem warme zomer. 

Gisterenavond hadden we met de gezamenlijke droogtrainingsgroep van IJVL en VIJL de maandelijkse strandtraining in Katwijk-Noord. Met een tiental schaatsers liepen we vanaf de skeelerbaan naar het noordstrand, waar ik de deelnemers een gevarieerde droogtraining voorschotelde. 
Na goed ingewerkt te hebben beklommen we in Steigerung één duinopgang. Door de vele regen van de afgelopen weken was het zand niet zo mul, dus het was minder zwaar dan gebruikelijk.
Na opdrukken en buikspieroefeningen kwamen een aantal statische schaatsoefeningen, gevolgd door schaatsstappen, die overgingen in schaatssprongen. Ineens moest je nadenken.

Met jarenlange ervaring met kinderen paste ik daarna wat kinderspelletjes toe. In schaatsstappen moesten de volwassenen onder een "lage brug" door, die twee deelnemers met hun armen vormden.
Daar iedereen daarna in een rij stond, kwam daarop een slalom tussen de stilstaande personen, gevolgd door een slalom, waarbij we een kring vormden door elkaars hand vast te houden, zodat je constant moest bukken.
Het enige mulle zand was te vinden in de nieuwe duinen voor het prikkeldaad. We wandelden daar in Steigerung doorheen: telkens wat sneller. Aansluitend volgde een Steigerung met hardlopen van de ene vuilnisbak naar de andere. Een alternatieve afvalrace!

We konden het strand natuurlijk niet verlaten zonder de traditionele strandstoelslalom. Door de harde wind van de afgelopen week lag er her en der om de strandstoelen een aardige hoop mul zand. Dat maakte het nét even zwaarder.
Bij de betonnen strandopgang deden we de bochtstap omhoog, wandelen naar beneden en een Steigerung omhoog. Terug bij de skeelerbaan begon het te regenen. We reden naar het parkeerterrein en de bui was alweer voorbij. Een prima timing. 

Op de top van de duinopgang, die we opgewandeld waren, konden we genieten van een prachtige wolkenlucht.
De gele vlag op het strand betekende een soort code geel voor het zwemmen. In "Het Wantveld" nam ik dit advies ter harte en nam een Weizenbier.  Een drietal deelnemers aan de strandtraining verkoos een andere schuimkraag.

Iemand, die er op deze frisse en winderige avond niet bij was, appte: "Helden!"

Dat was bijna goed. Het waren Zeehelden!

2 opmerkingen:

Rob zei

Mooie fotoos vanaf strand!

Bert Breed zei

Klopt. Jaap de Gorter heeft deze gemaakt, terwijl ik in het Wantveld aan een Weizenbier zat.