zondag 20 augustus 2023

Vuelta a España

Op de dag, dat de Spaanse vrouwen wereldkampioen voetbal werden, boog ik me over mijn Vueltateam bij Ploegleider.

Bij de Tour de France scoorde mijn team maar matig.

Met 1761 punten eindigde ik op de 4301e plaats. In het jaarklassement na de klassiekers en de Giro d'Italia ging het een stuk beter. Met 4303 punten kwam IJshal De Vliet in de tussenstand op de 902e stek.

Hiermee is het onmogelijk om in het jaarklassement nog op het erepodium te belanden, maar zaterdag start in Barcelona de Vuelta a España. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Het wordt geen sprintersbal zoals in de Ronde van Frankrijk, want er zijn maar 4 echte sprintetappes. De nadruk ligt vooral op het klimmen. De ronderenners en de klimmers zullen aan hun trekken komen. Met dit gegeven kwam ik uit op dit team.

Voor wat betreft het erepodium verwacht ik een strijd tussen het Jumbo-duo Primoz Roglic en Jonas Vingegaard enerzijds en de winnaar van 2022 Remco Evenepoel en het Spaanse supertalent Juan Ayuso.
Hiermee heb ik echter al 77 punten besteed. Blijven er nog 23 over. 
Een aanstormend talent is Cian Uijtdebroeks, net als Santiago Buitrago. Met het oog op de ploegentijdrit, waarmee de Vuelta opent, het ik Atilla Valter en Laurens de Plus aangetrokken.
Bij de reserves zitten de Nederlandse sprinter Marijn van den Berg en de Italiaanse kampioen Filippo Zana. Resteren nog 3 punten voor de debuterende talenten Lennert van Eetvelt, Kevin Vauquelin en Rune Herregodts.
Daar nog niet alle renners bekend zijn op dit moment, kunnen er nog wijzigingen optreden in deze voorlopige selectie, waarmee ik de Vuelta van Ploegleider meen te kunnen winnen.

Geen opmerkingen: