zondag 25 juni 2023

Voorlopige Tourselectie

 Zaterdag gaat de Tour de France in Bilbao van start.

Het wordt een vreemde Tour met een mengeling van veel klimetappes en aardig wat kansen op een massasprint. Er is slechts één tijdrit van 22,4 kilometer in de slotweek met een klim van de tweede categorie.
Zoals gebruikelijk doe ik mee met Ploegleider. Dit gaat mijn voorlopige Tourselectie worden, daar nog niet alle deelnemers bekend zijn. Klik op de selectie om deze te vergroten.

De eerste twee renners liggen voor de hand: Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard zijn de geheide Tourfavorieten waarbij de vraag is, hoe de pols van de Sloveen het houdt. 
Wout van Aert en Mathieu van der Poel halen altijd het beste in elkaar naar boven en staan garant voor spektakel. Daarbij wel de kanttekening, dat mogelijk eerder naar huis gaat om bij zijn vrouw te zijn als zij gaat bevallen.
In de Ronde van Zwitserland kwam een tweetal jonge renners bovendrijven: Felix Gall en Mattias Skjelmose, de winnaar van de Tour de Suisse, die vandaag Deens kampioen werd. Met dit zestal had ik al 88 punten gebruikt. Dat betekent, dat de rest van IJshal De Vliet bestaat uit renners van maximaal drie punten. Desondanks zijn het goede renners.
De Noren Søren Wærenskjold en  Tobias Halland Johannessen reden goed in de Ronde van België en het Criterium Dauphiné, Maxim van Gils rijdt het hele jaar al regelmatig in de Top 10, net als zijn landgenoot Yves Lampaert.
Florian Senechal was vorig jaar kampioen van Frankrijk, dus met slechts een schamel puntje weet hij wel wat winnen is.  Dat geldt ook voor de Spaanse kampioen tijdrijden Jonathan Castroviejo en sprinter Cees Bol.
Voor Team IJshal De Vliet is de opdracht simpel: naar boven!!!

Naschrift: Florian Senechal start niet. Hij is vervangen door Clément Berthet, die regelmatig in de Top-20 rijdt bij rondes.

Geen opmerkingen: