maandag 19 juni 2023

Eerste regen

Mijn vrouw was vanmorgen verheugd, dat het had geregend vannacht.

Veel stelde het niet voor. In onze omgeving was het 1,2 millimeter. Maar voor de volkstuin was dit wel heel hard nodig.

Vergeleken met de afgelopen week was de temperatuur vanmorgen gematigd.

Na vanmorgen een paar uur gewerkt te hebben aan "Glibbers op glissen" ging ik rond het middaguur op de volkstuin aardbeien plukken. Thuisgekomen aten we in onze achtertuin met een van onze dochters, die vanmiddag een afspraak bij de tandarts had. Ik zou om 3 uur bij het station zijn met haar reisbagage.
Zo gezegd, zo gedaan.

Thuis werkte ik daarna nog een uurtje aan het boek over de Leidse IJshal.
Na met mijn vrouw in de tuin een risotto gegeten te hebben, fietste ik naar Jos Drabbels. Samen pedaleerden we naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar we onder leiding van Frank Steenkamp de wekelijkse droogtraining van IJVL en VIJL hadden.
We liepen naar de Munnikenpolder, waar we bij het strandje vlak bij de Does een pittige training afwerkten. We werden op deze prachtige zomeravond nat, maar niet van de regen, maar van het zweet.
Tussen de vele oefeningen, waarbij behoorlijk veel spieren aan de beurt kwamen door, volgden bij het fietspad bij de molens langs de Does een paar Steigerungen: een tweetal kort, de laatste lang. Je bovenbenen lopen dan behoorlijk vol. 
Op het gras bij het strandje deden we daarna heel veel schaatsstappen en -sprongen. Een jongeman van een jaar of 18, die met een aantal vrienden daar aan het chillen was en af en toe een balletje trapte, deed een flink deel van de oefeningen mee. Hij had het nog zwaarder dan wij. Maar ja, wij zijn dan ook ervaren.

Tussen de oefeningen door hadden we de nodige rust. Op dat moment konden we genieten van de zonsondergang aan de oever van de Does.

Geen opmerkingen: