zaterdag 10 juni 2023

Zhembrovsky

Op deze tropische dag gingen mijn vrouw en ik naar het ballet. 

Maar voor het zover was, hadden we eerst nog een hoop te doen. Voor het ontbijt gaf ik de planten in de achtertuin water. Mijn vrouw vertrok na het ontbijt naar de volkstuin, terwijl ik naar "De Helianth" fietste voor de wekelijkse boodschappen. Op weg naar mijn schoonouders reed ik langs de fietsenmaker, waar Ada's fiets klaar was. Ik betaalde en zei, dat ik hem over een uur op zou komen halen.
Na de boodschappen bij Ada's ouders afgeleverd te hebben, reed ik naar huis, trok mijn sportkleding aan en liep naar fietsenmaker Van Vliet om met de volledig nagekeken fiets naar huis te rijden. Daar douchte ik me, waarna Ada en ik naar Leiden Centraal trapten.
Daar namen we de trein naar Schiphol en de bus naar Amstelveen, waar we op het plein voor de Schouwburg wat dronken op een terras in de schaduw. Het was tropisch warm.

Door de vrij koude maanden april en mei was de overgang naar zo'n graag of 30 toch wel erg groot.

Vanaf het terras wandelden we naar de Schouwburg, waar we op onze oudste dochter wachtten.

Met zijn drieën gingen we naar de kleine zaal, waar de jaarlijkse uitvoering van Zhembrovsky was. Daarin had een andere dochter van ons een solodans op de muziek van "Bluebird variation from Sleeping Beauty" van Pyotr Tsaikovsky.


Ze zat vrij voorin het zeer gevarieerd programma van solisten, duo's, trio's, kwartetten en groepen dansers. Het grootste deel was op klassieke muziek.

Verrassend was een ballet op muziek van "Hurt" van Christina Aguillera.

De grote finale was een grote groep dansers op een bewerking van de "Vier seizoenen" van Antonio Vivaldi.

We hadden met volle teugen genoten van de middagvoorstelling van Zhembrovsky.

De dansende dochter mocht vanavond nogmaals optreden. Met onze oudste dochter gingen we op het terras van BLVD eten. Ik nam een Mediterrane vissalade. Dat paste wel bij het weer. Het voelde aan, alsof we daadwerkelijk op een Franse boulevard aten.

Geen opmerkingen: