zaterdag 3 juni 2023

Vroege dienst

We hadden vroege dienst vandaag. Onze jongste kleinzoon was om kwart voor 6 al wakker. Teneinde zijn broer een goede nachtrust te gunnen, namen we hem bij ons in bed in de hoop, dat hij dan weer in zou slapen. Een ijdele hoop.

Deze pagina's uit "Welterusten, Kleine Beer " gaven heel precies weer, hoe onze kleinzoon poogde om weer in slaap te vallen....

Om kwart over 7 zat onze jongste nazaat in bad, een half uur later ontbeten we met onze logés. Ik ging naar "De Helianth", terwijl Ada met de twee jongens naar de volkstuin ging. 
Na ons deel van de boodschappen thuisgebracht te hebben, fietste ik ook naar de volkstuin, waar de oudste met een klein kruiwagentje op de tuin hielp en de jongste lekker rondscharrelde. Met hem ging ik de boodschappen naar mijn schoonouders brengen, waar hij het ook uitstekend naar zijn zin had.

We fietsten weer naar de volkstuin om onze kleine tuinman op te halen. Vroeger zouden we het kinderarbeid genoemd hebben, nu noemen we het een goede opvoeding.
Na de lunch bracht ik onze vroege vogel naar bed. Hij was zo vertrokken. Ik liep naar bed om even een uiltje te knappen. Een uur later werd ik wakker. De schade was aardig ingehaald.

Toen de kleine ook wakker was, wandelden we naar het speeltuintje bij de molen, waar ik met de oudste kleinzoon op het trapveldje ging voetballen. De anderhalfjarige kwam later ook meedoen. 
Hier nog geen doelgerichtheid, maar puur balplezier. En dat vergeten veel volwassenen. Sporten draait niet alleen om prestaties, maar plezier in welke sport dan ook is nog veel belangrijker!
Daar heb je wel een vroege dienst voor over.

Geen opmerkingen: