zaterdag 24 juni 2023

Veteranendag in "De Horsten"

Deze zaterdag was weer zomers warm. De frisse start van juni was volledig weggepoetst door de hitte in de tweede helft van de maand.

Vanmorgen fietste ik naar "De Helianth", waar wat mis was gegaan met de broodbestelling, dus er as geen zoutarm brood. Ik moest zodoende plan B uitvoeren en fietste naar bakker Raaphorst in het Morskwartier, waar ik voor maandagmorgen een zoutarm brood bestelde.
Via ons eigen huis reed ik daarna door naar mijn schoonouders, voor wie ik ook nog wat vis moest halen. Voor onszelf haalde ik ook maar meteen gemarineerde zalm.

Weer thuis trok ik mijn sportkleding aan, at een paar boterhammen en fietste naar "De Horsten", waar ik met Hans Boers had afgesproken. In de Stevenshof vlogen een stuk of 6 helikopters boven mijn hoofd, onderweg volgde nog de nodige legervliegtuigen.
Ze hadden de smaak te pakken, want toen Hans en ik aan het rondje van 8 kilometer door "De Horsten" begonnen waren, vlogen ze nogmaals boven ons. Het was dan ook Veteranendag

Met een temperatuur van een graad of 25 was het goed uit te houden in de schaduw van de bomen van het Koninklijk landgoed.

We liepen een zo groot mogelijke ronde in dit prachtig parklandschap. Gezien de warmte deden we het wel rustig aan. Je moet je aanpassen aan de omstandigheden.

Op weg naar huis zorgde de lichte wind voor een beetje verkoeling.

Geen opmerkingen: