zaterdag 17 juni 2023

In de schaduw van "De Horsten"

De zomer van 1976 was een uitzonderlijk droge en warme zomer. Juni was toen ook uitzonderlijk warm. Ik kan het me nog goed heugen, omdat ik in eind juni staatsexamen VWO deed in tropisch Den Haag, destijds de beathoofdstad van Nederland.

Dat het record van 8 zomerse junidagen op rij nog eens verbroken zou worden, leek een utopie. Toch is dat deze maand gebeurd. In De Bilt is vandaag de negende zomerse dag op rij genoteerd.

De 30-daagse temperatuuranomalie begint ok alweer aardig e pieken.

Vooral in de versteende steden loopt de temperatuur op. Bestuurders zinnen op maatregelen om de steden te vergroenen in de strijd tegen hittestress.

Rond een uur of 10 deed ik boodschappen voor mijn schoonouders en onszelf bij "De Helianth". Ik bracht onze boodschappen eerst thuis, waar ik mij omkleedde. In mijn sportkleding fietste ik door naar Ada's ouders. 
Vandaar reed ik door naar de voetbalvelden van Leidschendam, waar ik met Hans Boers had afgesproken. Over de Velostrada liepen we naar "De Horsten". De noordenwind zorgde voor enige verkoeling.

Daar genoten we met volle teugen van de schaduw van het bladerdek op de lommerrijke paden van dit Koninklijk landgoed.

We liepen een rondje in het oostelijk deel van "De Horsten", voordat we bij de Horstlaan het prachtige park verlieten om via de Velostrada terug te lopen. Na een kilometer of 7 namen we afscheid. Hopelijk kunnen we volgende week op herhaling.

Geen opmerkingen: