zondag 4 juni 2023

Niet zo vroege vogels

Tot onze stomme verbazing sliep onze jongste kleinzoon voor zijn doen uit. Hij werd pas om 7 uur wakker. Daar zijn broer een goede slaper is, namen we de kleine mee naar onze slaapkamer, waar hij kon ravotten tot de oudste uit zichzelf wakker werd.
Normaal gesproken luisteren we op zondag altijd naar "Vroege vogels" , maar dat was met deze dit keer niet zo vroege vogel niet zo'n geslaagd idee. Je bent er dan in de eerste plaats voor je kleinkind, die je gast is.

Rond half 8 werd de andere kleinzoon wakker. Ik ging met de jongste naar beneden, waar ik de tafel dekte en hij ging spelen met de brandweerauto en de lego, tot hij de bal ontdekte. 
"Bal, bal", riep hij en hij dribbelde ermee door de kamer en de keuken. Af en toe schoot hij de bal met het rechterbeen weg. Voor een anderhalfjarige heeft hij een goed balgevoel. En plezier, het allerbelangrijkste!

Na het ontbijt speelden de kinderen nog tot hun vader de niet zo vroege vogels op kwam halen. We dronken nog even wat en opa las nog een boekje voor.

Om kwart voor 10 vertrokken de jongens naar huis en konden we nog net bij "Vroege vogels" horen, dat het madeliefje de nationale bloem van Nederland geworden was.


Het madeliefje wordt ook wel het meizoentje genoemd.

Geen opmerkingen: