zondag 11 juni 2023

De sleutel is gebroken

Het was vandaag officieel de eerste tropische dag van 2023 in Nederland.
Dat hield in, dat je je beter gedeisd kan houden. Dat deed ik dan ook. Na vanmorgen water in de achtertuin gegeven te hebben, maakte ik de w.c.'s schoon en hing de was op. Daarna schreef ik een paar hoofdstukken van "Glibbers op glisssen"
Met mijn vrouw fietste ik naar de waterspeeltuin bij Cronesteyn om te kijken, of we daar genoeg schaduw was om met onze kleinzoons heen zouden kunnen gaan. 
We reden door naar de Leidse Ekklesia, waar momenteel een serie over psalmen de rode draad is. Laat ik nu net een week of 3 geleden in Trouw een artikel gelezen hebben over Paul Simon.

De inspiratie voor de plaat kwam tot hem in dromen. Eerst kreeg hij in een droom de boodschap door: "Je werkt aan een stuk dat Seven Psalms heet". Wat dat betekende wist Simon zelf niet, maar daarna werd hij met regelmaat in het holst van de nacht wakker en dienden zich teksten en woorden aan die hij opschreef.
Na thuis geluncht te hebben, zette ik me weer aan "Glibbers op glissen". Ik kreeg de inspiratie niet via dromen aangereikt, maar er gewoon voor moest werken. Naarmate ik er langer mee bezig ben, besef ik steeds meer, dat het een wonder is, dat we 47 jaar in de Ton Menken IJsbaan hebben kunnen schaatsen en dat IJshal De Vliet meer kans had om er niet te komen dan wel.

Na samen met mijn vrouw onder de parasol in de tuin te hebben gegeten, ging zij naar de volkstuin, terwijl ik naar mijn schoonouders fietste om bij hen de planten in de tuin water te geven. Ik had de sleutel van Ada meegekregen, zodat ik via de schuurdeur binnen kon komen. 
Bij het omdraaien van de sleutel brak deze en de helft van de sleutel bleef in het slot zitten. 

En laat ik de afgelopen 5 jaar "Witte zwanen, zwarte zwanen" met bovenstaande afbeelding eindeloos gezongen hebben voor mijn kleinzoons.

"De sleutel is gebroken", hoe vaak is die zin niet uit mijn mond gekomen? Maar je staat toch gek te kijken, als het je overkomt en je het afgebroken deel niet meer uit kan halen....

Geen opmerkingen: