dinsdag 27 juni 2023

Strandtraining op een aangename avond

Het was gisteren aangenaam zomerweer. Temperaturen van een graad of 20 tot 25 zijn heerlijk: als je wilt sporten is dat goed te doen, als je rustig in de tuin wilt zitten is dat ook goed uit te houden.

Gisterenavond zou ik strandtraining geven in Katwijk. Ik fietste naar Jos Drabbels, met wie ik meereed naar de skeelerbaan van deze kustplaats. Vandaar liepen 6 IJVL-ers en VIJL-ers naar de Uitwateringssluizen.
Waar we de afgelopen keren op het noordstrand bleven, kozen we gisteren voor het strand voor de Boulevard.


Na een serie inwerkoefeningen, een paar Steigerungen en een zitsessie met de rug tegen een strandstoel zitten, waarbij de bovenbenen binnen een halve minuut al vollopen. wandelden we naar een strandopgang met betonnen platen.

Het eerste stuk was vrij steil, daarna volgde een knik met vals plat. We begonnen met een drietal Steigerungen, gevolgd door bochtstappen, een Wandelsteigerung, de stopsprong, schaatsstappen en als afsluiting een Steigerung tot de Boulevard.
Op een stuk vlak mul zand deden we een serie buikspieroefeningen gevolgd door opdrukken en een halve minuut planken.

Een serie vuilnisbakken op een rij leverde een mooie kans op een piramide op: om de eerste bak, terug, om de tweede bak, terug, om de derde bak en dan terug en vervolgens telkens weer eentje minder.
En piramide van 20, 40 en 60 seconden statisch zitten sloot dit piramideblokje af.

Het slotakkoord was voor de enige, echte, onvervalste strandstoelslalom in het mulle zand. Ik had het beste voor het laatst bewaard!
Nou ja, niet helemaal, want op het terras van "Het Wantveld" namen we de vochtcompensatie ter hand. De Leffe Blond smaakte voortreffelijk, terwijl we konden genieten van een prachtige ondergaande zon.

De mensen stonden er voor in de rij....

Geen opmerkingen: