maandag 14 augustus 2023

Langharig werkschuw tuig

Zowaar een werkdag, waarop ik niet naar IJshal De Vliet hoefde te fietsen om te helpen met het klussen in de gloednieuwe energiezuinige kunstijsbaan. De reden: er is door de vrijwilligers, die deze klus klaarden, dusdanig hard gewerkt, dat we bijna 2 weken eerder klaar waren dan gepland.

De opkomst was dan ook veel groter dan verwacht. Niet alleen de opkomst was hoog, de gemiddelde leeftijd was dat ook. De gemiddelde leeftijd van deze noeste werkers lag boven de 70 jaar. Met 68 jaar was ik een jonkie.

Ik weet van diverse van deze vrijwilligers, dat ze vroeger met lang haar hebben rondgelopen en langharigen werden in die tijd vaak weggezet als langharig werkschuw tuig.

Het lange haar is inmiddels wel verdwenen bij deze generatie, maar de criticasters van destijds zouden wel eens hun excuses aan mogen bieden voor dat werkschuw.

En voor dat "tuig" uiteraard, want deze voormalige langharige schaatsers zijn gewoon goed volk. Kijk eens hoeveel problemen er iedere week zijn rond wedstrijden in het (betaald) voetbal. Rond schaatswedstrijden zijn er eigenlijk nooit problemen.

De denigrerende "langharig werkschuw tuig" sloeg gewoon nergens op!

Geen opmerkingen: