zondag 27 augustus 2023

Buitenkaag

Mijn zus Trees vierde haar verjaardag vandaag. Na een vrij korte nacht deden we diverse huishoudelijke klussen, voordat we om 11 uur op de fiets te stappen naar de Buitenkaag. Het begon net te regenen, toen we wilden vertrekken, dus we deden het regenpak maar meteen aan.

Langs de A44 reden we naar de plek van bestemming, waar de meeste familieleden al aanwezig waren. Corrin Duivenvoorden kwam wat tussen de buien door later aanzetten. Deze schaatser kon ik bijpraten over de vorderingen in IJshal De Vliet, waar ik morgenochtend ga helpen bij het opspuiten van de eerste ijsvloer.

Om half 5 fietsten we na een flinke regenbui naar huis toe, waar ik het slot van de tweede etappe van de Vuelta a España kon beluisteren, terwijl ik het bed opmaakte. 

De Deen Andreas Kron won deze natte, nerveuze en door extreem weer geteisterde etappe. Een eerbetoon aan zijn ploeggenoot Tijl De Decker, de Belgische wielerbelofte, die deze week op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeluk tijdens een trainingsrit was overleden.

Wielrennen is een prachtige maar gevaarlijke sport.

Geen opmerkingen: