woensdag 30 augustus 2023

Sjouwen en schuiven

De dag begon geheel in de stijl van augustus 2023: regenachtig.

In regenpak fietste ik naar de Boerenmarkt om wat boodschappen te doen. Na deze thuisgebracht te hebben, werd het resultaat van het bloedonderzoek besproken. Als gevolg van dit onderzoek wordt de hydrochloorthiazide op proef verlaagd. De bloeddruk is daar laag genoeg voor.

Vanaf Gezondheidscentrum Stevenshof trapte ik door naar IJshal De Vliet, waar de Mammoth keer op keer een lading water op het ijs sproeide.


Spuiten was dus overbodig. In plaats daarvan mochten de vrijwilligers sjouwen. De container met spullen uit de Leidse IJshal kon worden geleegd. Daar waren we wel een tijd zoet mee. Stoelen, gereedschapskisten, kleding en BHV-middelen werden door Rein de Haas en Aad Kleijweg over het modderige terrein naar de nieuwe kunstijsbaan gesjouwd.


Het magazijn beneden zat al snel vol. Een krat met gereedschap was dusdanig zwaar, dat we die met zijn tweeën moesten sjouwen. Jan van Rijn typeerde dit heel raak: "Heavy metal!"

We moesten op de Mammoth wachten, die met de lift naar boven ging voor nog een rondje spuiten, voordat de lift vrij was om allerhande materiaal naar boven te brengen.

Uit de container kwamen ook de spullen voor het Bavarian curling. Deze bracht ik met de twee karren, die uit de container waren geteld door vier man, naar een magazijn vlak bij de funbaan. En daar de afgelopen week allerlei dingen werden uitgetest, stelde ik aan Aad voor om het Eisstockschiessen uit te proberen op de krabbelbaan. De eerste worp was voor Aad.

Ik kon natuurlijk niet achterblijven.


Laat Bert maar schuiven....

Geen opmerkingen: