vrijdag 4 augustus 2023

Floor Maitimo

Gisterenavond kreeg ik van één van de "Krasse knarren" dit droevige appje: "Floor Maitimo is vandaag, vroeg in de middag overleden. Hij had weer longontsteking en wilde geen behandeling meer....."

Jarenlang schaatste deze sympathieke Katwijker op het uur van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal. Hij vond, dat hij niet snel genoeg reed om met ons mee te rijden, maar we vonden met elkaar een redelijk alternatief. Bij de lange series begon hij als startrijder en reed hij de eerste 5 rondjes op kop.
Voor ik bij de "Krasse knarren" ging schaatsen, kende ik Floor Maitimo al een jaar of 15. Hij was vaste klant in de bibliotheek van Katwijk aan den Rijn.
Naast schaatser was Floor een fervent sloeproeier. Dusdanig, dat hij in oktober 2020 de sloep "Mighty Mo" mocht dopen.

In 2009 verscheen het boekwerk "Sloeproeien - techniek" van zijn hand.

De laatste keer, dat ik met Floor geschaatst heb was op vrijdag 13 maart 2020. Het was het begin van de coronatijd en op last van de regering moesten de kunstijsbanen in Nederland met onmiddellijke ingang diezelfde dag de poorten sluiten. Ik heb toen nog een uur gezellig kletsend met Floor geschaatst, nooit wetend, dat het de laatste keer zou zijn.
Deze "Krasse knar" kreeg last van hartritmestoornissen en zou de ijzers nooit meer onderbinden in de Leidse IJshal. 

Aan het schaatsseizoen 2019-2020 kwam toen een abrupt einde, gisteren kwam er een abrupt einde aan het leven van Floor Maitimo.

Vaarwel, Floor, je schip is met onbekende bestemming de haven uit gevaren....

Geen opmerkingen: