zaterdag 5 augustus 2023

Vaarwel bij Varel

Om 6 uur werd ik wakker na een goede nachtrust. Het was droog, maar de tenten nog niet. Om half 7 waren we aangekleed en ruimden we alles in de tent op. 

De tent lieten we drogen, terwijl we ontbeten. Er was niet zoveel brood, dus op 2 boterhammen en een bord pap zouden we de ochtend door moeten komen.

We namen alvast afscheid van "De Luchtfietsers", al zouden we met een deel van hen nog meefietsen tot Varel. Met Eva en Mari had ik een slotinterview, voordat we om 9 uur op de fiets stapten met de koffiegroep. Via Cäciliengroden en Dangast trapten we langs de Jadenbusen naar Varel

Daar was het vaarwel bij Varel!

Toch een gek gevoel om weer met zijn tweeën te fietsen. Je raakt toch een beetje verknocht aan mensen, die je anderhalve week geleden nog niet kende. Fietsen voor een ideaal verbroedert.

In Varel kochten we brood, filterkoffie en warme chocolademelk met 2 heerlijke koeken bij een bakkerij, waarna we de straat overstaken om bij een Nettomarkt wat fruit, mueslikoekjes en chocolade te kopen. Hier kwamen we de bezemploeg van de Luchtfietsers onverwachts tegen.

Door de mooie oude bossen bij Borgstede en  Seghorn pedaleerden we naar Altjührden, waar we op een bankje lunchten.


Bij Conneforde hadden we een verkeerde afslag, waarna het even zoeken was naar de rustige route naar Westerstede, maar Ada wist met goed kaartlezen ons weer op de route te loodsen.

We reden via bospaden naar het centrum van Westerstede, waar we in een Bäckerei een cappuccino en een Oraniensaft namen. Op weg naar Apen kwamen we in een korte bui met grote druppels.

De route was hier goed bewegwijzerd. In Apen zelf klopte de afslag, die we namen, niet helemaal. Echt fout zaten we niet, maar we hadden een wat langere weg. Ammerland is hier erg mooi. Het heeft veel weg van de Achterhoek met zijn coulisselandschap.

In Augustfehn deed Ada inkopen bij de Lidl. Met het avondeten reden we naar Detern, waar we een plaatsje zochten op de camping bij de Jümmesee. De receptie was gesloten, op beide telefoonnummers kregen we niemand aan de lijn.

Dat werd dus gratis kamperen, want morgen is er pas om 12 uur iemand aanwezig na deze Ruhetag, en dan zijn wij allang weg.
Na 86 kilometer fietsen aten we kikkererwten  en yoghurt toe. De mobieltjes konden we bij de buren opladen. We genoten aan de oever van de Jümmesee op deze rustige zomeravond van de prachtige in het water weerspiegelde zonsondergang.

Geen opmerkingen: