donderdag 17 augustus 2023

Nuchter analyseren

Vanmorgen om 7 uur stapten we uit bed. Ik deed traditioneel de bloeddrukmeting en stapte op de weegschaal. Met 68,3 kilo en een bloeddruk van 123 om 75 en een hartslag van 50 slagen per minuut trok ik mijn sportkleding aan. Na de gebruikelijke pillen naar binnen gewerkt te hebben, nam ik nog een handje muesli, zodat ik niet helemaal nuchter naar het Valkenburgse meer ging lopen.

Via de nieuwe fietstunnel was het ruim 2 kilometer lopen. Mijn vrouw was er op de fiets heen gegaan en lag al in het water, terwijl ik daar op het strandje en de tegels een droogtraining uitvoerde. Een vrij korte maar pittige training met schaatsstappen en schaatssprongen.
Nadat mijn vrouw aangekleed was, liep ik terug en werd bij het tunneltje ingehaald door de fietsende Ada.

Na het uitzweten stapte ik onder de douche, waarna ik me woog: 67,6 kilo. Ruim een pond lichter in 50 minuten. Klinkt veelbelovend, maar het is vooral vochtverlies.
De bloeddruk daalde naar 101 om 55 bij een hartslag van 71. Met nuchter analyseren is duidelijk, dat de bloeddruk flink oploopt bij het sporten, evenals de hartslag. Daarna daalt de bloeddruk vrij snel naar het laagste punt, de hartslag hobbelt er achteraan.

Een bloeddruk opnemen is altijd een momentopname.

Geen opmerkingen: