dinsdag 1 augustus 2023

De tweede ronde

Voordat ik op de fiets stapte, zette ik de kilometerteller op 0. Juli was voorbij en vooral dankzij de fietstocht langs de Waddenzee met "De Luchtfietsers" kwam het maandtotaal uit op 1646 kilometer.

In de eerste 7 maanden van 2023 trapte ik 6.540 kilometer weg. Daar kwam een kleine 5 kilometer bij door de fietsrit naar IJshal De Vliet. Daar hielp ik bij het helpen van het witten van het beton op de 250-meterbaan. Na de eerste streken van gisteren waren we vandaag aan de tweede ronde toe.

Met moet dit niet verwarren met het literaire tijdschrift "De Tweede Ronde". Onze tweede ronde begon op de plek, waar de eerste gisteren eindigde: bij de start/eindstreep.

Ondanks dat de groep van 10 man de helft was van die van gisteren, leed het tempo er niet onder.

De helft van de aanwezige vrijwilligers was nieuwkomer bij het rollen, maar zij voegden zich moeiteloos in de gisteren ontwikkelde werkwijze met de rollers.

Het schoot net zo hard op als een dag eerder.

Om kwart over 12 was driekwart van de 250-meterbaan gedaan.

Bij het ingaan van de tweede bocht stopte ik en ging naar huis. Onze oudste dochter kwam met onze kleinzoons lunchen en daar wilde opa wel bij zijn.

Tijdens de koffie- en theepauzes hadden we de tussenstanden gezien van wat de zevenklapper van de Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam zou worden.

Voetbal is leuk, maar schaatsen is veel leuker!
Na de lunch fietste ik weer naar IJshal De Vliet toe, waar men net klaar met de tweede ronde. Het zag er strak wit uit.

Bij de finishlijn zag het er wat doffer uit.

Dit kwam doordat de verf nog een beetje vochtig was. Morgen zal dat er ook strak wit uitzien.

De komende dagen gaan we verder met de inrijbaan en de shorttrack/kunstschaats/ijshockeybaan en de funbaan. Wie mee wil helpen kan een mailtje sturen naar ijsmeester@schaatshalleiden.nl
Grijp je kans, want het duurt minstens 40 jaar voordat je weer kunt helpen met het prepareren van een kunstijsbaan.

Deze kans krijg je maar eenmaal in je leven!

Geen opmerkingen: