dinsdag 22 augustus 2023

Aan de oever van de Does

Gisteren was het een heerlijke zomerdag.

's Ochtends ging ik op bezoek bij Elfstedenmaat Hen van den Haak en zijn vrouw Corinne, met wie ik in de tuin bij kon prakten. Na thuis geluncht te hebben, ging ik later op de middag op de volkstuin helpen met het verwijderen van onkruid. Onderweg stuitte ik op deze flinke paddenstoel.

Na met mijn vrouw in de tuin gegeten te hebben, fietste ik met Jos Drabbels naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar we onder leiding van Peter Daleman met andere IJVL-ers en VIJL-ers een pittige droogtraining voor onze kiezen kregen aan de oevers van de Does.
Het begon na het inlopen naar het strandje, waar de buik- en rugspieren flink onder handen genomen werden met onder andere planken en zijwaartse planken.
Ook de beenspieren kwamen aan de beurt, maar dat gebeurde vooral op het fietspad met de twee molens langs de Does. Op één been de schaatsbeweging tergend langzaam uitvoeren is naast een goede balansoefening ook een prima manier om de bovenbenen snel "vol" te laten lopen. De Jumping Jacks en de ganzenpas, die we maar liefst 250 keer deden, werden niet vergeten.

Bij het hoge bruggetje over de Dwarswetering maakten we bochtstappen omhoog. Een behoorlijk zware oefening.

Maar dat werd vergoed door het uitzicht op dit deel van de Molentocht.

Tijdens het teruglopen moesten we de grond aantikken als de trainer "Ja" riep. We sloten de training af met anderhalve minuut statisch zitten. Het was op deze heerlijke zomeravond een pittige training aan de oever van de Does.

Geen opmerkingen: