woensdag 9 augustus 2023

Startstreep voor de stofzuigers

Ook vandaag was ik weer te vinden in de gloednieuwe IJshal De Vliet. De eerste klus, die ik op me nam, was het voor de derde keer schilderen van de startstreep annex finishlijn. Met een kleine roller bracht ik de rode verf aan.


Een nauwkeurig werkje. Eén keer buiten de lijn kleuren en je bent heel lang bezig om de fout te herstellen.

Maar gelukkig bleek mijn hand vast genoeg.

Nu was het een kwestie van de rode verf laten drogen.

Intussen maakte ik me nuttig met het weghalen van de vele kleine stukjes gele tape. Deze waren geplakt, waar de verf nog bijgewerkt moest worden. Dit was inmiddels gedaan. Terwijl andere vrijwilligers de ruimte om de baan met een stofzuiger schoonmaakten, liep ik een drietal rondjes. Er waren telkens stukjes tape, die je over het hoofd gezien had.

Na de koffie en theepauze liep ik zigzaggend over de 250-meterbaan en haalde met de hand allerlei kleine oneffenheden zoals droge verfresten en losse bezemharen van de toekomstige ijsvloer. Ool ontdekte ik nog een drietal stukjes gele tape. Na deze slotronde haalde ik met Jan de gele tape weg, zodat de rode startstreep tevoorschijn kwam.

Deze lag er strak bij, net als het totale startvak.

Na de tweede pauze ging ik met een andere vrijwilliger naar de plek tussen de krabbelbaan en de shorttrackbaan, waar we ijzervijlsel op moesten zuigen tussen brede ijzeren roosters.

Helaas konden we niet overal goed bij, want we hadden geen smalle zuigmond. Derhalve fietste ik naar huis om er eentje op te halen. Daarmee lukte het we, ook al paste de zuigmond niet op de stang. Je moest de zuigmond er strak tegenaan houden met je hand. Als je dat niet strak genoeg deed, dan werd er ijzervijlsel de lucht in geblazen. Ik kan niet uitsluiten, dat ik wat ijzer binnen heb gekregen.

Wie mij een ijzervreter vindt, ik kan het niet ontkennen....
Nadat er onder een tiental roosters het ijzervijlsel weg was gezogen, zodat het niet kon gaan roesten in vochtige omstandigheden, zat mijn dienst er op. Ik maakte nog een rondje door het prachtige sportcomplex.


De 250-meterbaan is klaar voor de eerste ijsvloer.

In het zwembad zou ook al gezwommen kunnen worden, ware het niet, dat het nog steeds officieel een bouwterrein is.

De inloopbaan is ook al nagenoeg gereed. We kunnen gaan warmlopen voor IJshal De Vliet!
De startstreep ligt al klaar....

Geen opmerkingen: