donderdag 17 september 2009

Gelijk oversteken

Donderdagavond ging ik mijn racefiets bij Wil Verbeij ophalen. Op de voor mij ongebruikelijke avond (ik had 's ochtends een vergadering en was daardoor 's avonds vrij) liep ik van huis uit naar Zoeterwoude, een afstand van 9 km, om dezelfde weg naar huis te fietsen. Nu had Wil zijn spijkerjack in het huisje in Zuid-Limburg laten liggen, dus dat had ik in mijn rugzak meegenomen. We konden dus gelijk oversteken.
En daarmee kom ik aan de titel van één van die leuke verhalenbundels van Roald Dahl: "Gelijk oversteken", oorspronkelijk in het Engels uitgekomen onder de titel "Switch bitch". Zoals uit het woord "bitch" is op te maken, hebben de vier verhalen in deze bundel seks als thema.

In twee verhalen geraakt de fameuze vrouwenversierder en levensgenieter oom Oswald, bekend van de gelijknamige roman van Roald Dahl, na een uitzonderlijk seksueel avontuurtje in een wel erg vreemde situatie. In de twee andere verhalen ruilen twee vrienden van echtgenote zonder dat deze hier iets van merken, echter met alle gevolgen van dien, en loopt het avontuurtje van een weduwe met een oude jeugdvriend erg tragisch af. Zoals gebruikelijk weet Roald Dahl je op het verkeerde been te zetten. Het blijft leuk om boeken van deze Britse grootmeester in de vertelkunst te lezen. Je kunt dus met een gerust hart wagen aan "Gelijk oversteken".

Geen opmerkingen: