woensdag 30 september 2009

Spuit elf

Ik had een mailtje van Dries Breugom gehad, of ik wilde helpen met het leggen van de ijsvloer in de Leidse IJshal. Daar ik dat nog nooit gedaan had, belde ik Dries op en vroeg, wat ik moest doen. Het was heel simpel: met brandslangen flink wat water spuiten op de nog dunne ijsvloer. Daar ik als BHV-er om de 2 jaar moet oefenen met brandbestrijding, leek me dit geen probleem. Integendeel.
Op dinsdagavond heb ik zodoende een kleine anderhalf uur staan spuiten, samen met 4 andere vrijwilligers.

Zodoende kon men onmogelijk zeggen, dat ik "Spuit elf" was. Nu ben ik dat natuurlijk nooit van mijn leven geweest, maar toch lopen er op deze aardbol mensen rond, die mij ooit toevoegden: "Spuit elf geeft modder!" Hoe is dat nou toch mogelijk.....?
Op woensdagochtend ging ik om 7 uur 's ochtends een rondje van 5 km hardlopen in de Stevenshof. Het was nog donker, maar voor iemand, die de Dam tot Dam by night gelopen heeft, was het natuurlijk een fluitje van een cent. Het lopen ging trouwens opmerkelijk soepel. En dat is toch een geruststellende gedachte, daar ik, nu het schaatsseizoen voor de deur staat, me in 2 weekeinden klaar moet stomen voor de halve marathon van Amsterdam.

Geen opmerkingen: