zaterdag 26 september 2009

Geschrapt

In mijn agenda stond de halve marathon van Katwijk genoteerd. Door een flinke verkoudheid had ik daar woensdag al een streep door gezet. Maar goed, ik zou met Jaap en Hans de 10 km door de duinen nog kunnen lopen. Woensdagavond meldde Jaap zich daar voor af.
Donderdagochtend ook niet gelopen en op vrijdag was ik wel van mijn keelpijn af, maar daar was ook alles mee gezegd.
Nu is het probleem bij een wedstrijd, dat je altijd harder loopt als tijdens een training. Normaal is dat geen probleem, integendeel, maar als je niet helemaal fit bent, kan het dat wel worden: de kans bestaat, dat je je gaat forceren. Vrijdagavond hakten Hans en ik de knoop door. We zouden zaterdagmiddag gaan hardlopen vanaf station Voorschoten. De 10 km in Katwijk werd dus ook geschrapt.

Voor het eerst sinds het voorjaar liepen we door het nog behoorlijk groene landgoed "de Horsten". Een prachtig trainingsparcours. Er lopen hier zoveel bospaden, dat je iedere keer weer een ander parcours kunt lopen. In de aanloop naar de halve marathon van Amsterdam liepen we vandaag onder ideale omstandigheden (zonnig, temperatuur net onder de 20 graden, weinig wind) 8 kilometer, waarvan de helft door "de Horsten". Volgende week gaan we voor minimaal 12 km en de week daarna moeten we toch al richting 20 km, zodat we soepel lopend kunnen finishen in het Olympisch stadion.

Geen opmerkingen: