woensdag 16 september 2009

Een échte droogtraining

Soms gebeuren er in het leven vreemde dingen. Zo ook op deze dinsdagavond. 
Door uiteenlopende redenen was het grootste deel van de trainingsgroep verhinderd. Zodoende waren we maar met ons zevenen voor een pittige training op de Bult. We begonnen met 10 x 1 minuut voluit op de schaatsplank met 30 seconden rust tussendoor. Fysiek gezien betekent dit 10 x de 500 meter achter elkaar! 
Na een rondje uitlopen kwam een volgende zware oefening: tweebenig springen vanuit de schaatshouding over een steeds hoger wordend elastiek. Robert Nozeman, Sjaak Stuijt en Robin Tichler maakten er een wedstrijd van. Dan wil je natuurlijk niet achterblijven, ook al ben je met je korte benen kansloos. 
Na een rondje uitlopen deden we schaatsstappen tegen de heuvel op. Je kunt de valbeweging zo heel goed oefenen. Al met al was het een pittige training, maar daardoor werd het niet een avond, die je snel zou vergeten. Dat kwam na de training. De kantine van "Swift" was dicht, maar na afloop ging iedereen na het douchen meteen naar huis, in plaats van in de stad wat drinken. De afgelopen 12 jaar heb ik dat niet meegemaakt! Wat dat aangaat was het een échte droogtraining!

Geen opmerkingen: