maandag 14 september 2009

Zondag in 't Zuiden

Het was minder mooi weer als was voorspeld. Sterker nog, het regende, toen we wakker werden. Dit deed het animo om nog te gaan fietsen met elkaar op deze druilerige zondagmorgen fors dalen. Na het ontbijt gingen Hans Boers en ik nog even hardlopen. Thuis heb je immers niet van die mooie, lange klimmen. De duinen zijn veel korter. 
Halverwege onze loop van een kilometer of 5 brak de zon door. Dit deed veel mensen twijfelen, of ze wel of niet zouden gaan fietsen. Uiteindelijk bleven er 4 die-hards over: Wil Verbeij, Paul Verkerk, Andrea Landman en ik. Met zijn vieren zwaaiden we de anderen uit en reden we het laatste gedeelte van de Mergellandroute, wat Wil en Andrea gisteren niet gezien hadden, omdat ze verdwaald waren. Het tempo lag flink hoog, hetgeen met Wil op kop niet ongebruikelijk is. In Eijsden dronken we nog wat en namen op deze zondag in het zuiden een Limburgse vlaai. In Mesch aanschouwden we Limburgs land markt, alvorens we hier de grens overstaken om door de Voerstreek via 's-Gravenvoeren naar Teuven te pedaleren. Bij Slenaken kwamen we Nederland weer binnen, waar we naar ons huisje in Terlinden reden. We hadden 46 km gefietst. De totaalstand van dit weekeinde was voor mij 253.46 km. Met ons vieren hadden we er uit gehaald wat er in zat en volop genoten van deze zondag in 't Zuiden.  
Wil nam mijn fiets mee, terwijl ik met Paul en Andrea mee terugreed naar Leiden. Vrijdag was ik de eerste die aankwam, nu mocht ik de sleutels van ons huisje terugbrengen naar de beheerder. In de Bijbel stond het al geschreven: "De eersten zullen de laatsten zijn!"

Geen opmerkingen: