woensdag 14 oktober 2009

Bijhalen

's Ochtends had ik een vergadering bij de bibliotheek in Zoetermeer. Heerlijk op de fiets in de frisse ochtendlucht over de mooie route via Stompwijk naar de bibliotheek aan het Stadhuisplein voor de Al@din-vergadering, om 's middags via de Noord-Aa en de Vlietlanden naar de Stevenshof terug te fietsen.
's Avonds kon ik eindelijk weer eens lekker gaan schaatsen. Nu is de buitenring van de IJshal aan de Vondellaan 200 meter lang, dus je hebt niet bepaald het gevoel, dat je bezig bent aan een "Space Oddity".

Het was de eerste ronden weer even wennen, vooral in de bochten. Door de nieuwe ronding heb je veel meer sturing. Op zich is dat heel lekker, maar je moet er wel op bedacht zijn. Daar ik net een flinke verkoudheid achter de rug had, had ik me voorgenomen om alleen op techniek te gaan schaatsen, dus dat kwam goed uit.
Het schaatsen in het peloton ging best makkelijk, alleen kreeg ik een paar keer pijn in mijn linkerachillespees. Bij het trainen voor de marathon zou ik zeggen: dit is een overbelastingspijn. Maar daar ik de laatste weken nauwelijks gesport, laat staan hardgelopen heb, was dit onmogelijk. Soms stelt het lichaam je voor een raadsel.
In het peloton reed voor me iemand met een vreemde slag. Eerst kwam ik er niet achter, wat het nou precies was, daar je in het peloton zeer alert moet zijn op wat er verder voor je gebeurt, maar toen het om kwart over 9 rustig werd op de baan, kon ik zien wat het euvel was. De bijhaal was niet goed. Hij zette de bijgehaalde schaats zelfs voor het standbeen! Nadat ik hem uitgelegd had, dat je veel beter achterlangs bij kan halen, ging het een stuk beter.
Nog een tijdje achter een puur op techniek schaatsende Wierd Wagenmaker gereden. Als je je techniek wilt verbeteren, dan kan het beslist geen kwaad om te proberen in de slag van een goede schaatser te rijden. Al met al dik anderhalf uur geschaatst. Niet gek voor iemand, die een paar dagen ervoor nog ziek thuis lag.

In de barruimte nog een tijd met Koos Zwaan zitten praten, o.a. over de val van DSB en de zeer kwalijke rol van Pieter Lakeman daarin. Volgens mij gaat iedere bank failliet, als binnen 10 dagen klanten massaal hun geld op komen halen. En zouden de prakijken, die bij DSB zijn geconstateerd ercht niet voorkomen bij anderen banken???Als schaatsliefhebber is het vervelend, dat iemand, die veel voor het schaatsen gedaan heeft, door een gevaarlijke gek onderuitgehaald wordt.

De IJVL-leden Laurine van Riessen en Kjeld Nuis hebben een contract bij de DSB-ploeg, waarvan de toekomst nu ook ongewis is.
Dat Pieter Lakeman niet helemaal spoort, maakte hij duidelijk, toen hij op de televisie champagne wilde drinken op het ontslag van honderden mensen in deze tijd van fors stijgende werkloosheid. Vroeger werden gevaarlijke gekken gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting....!!!

Geen opmerkingen: