vrijdag 9 oktober 2009

Mijn geliefde fiets

"Ieder nadeel heb zijn voordeel!" Deze wijsheid van Johan Cruijff hou ik maar voor ogen, nu ik het grootste deel van de dag in bed doorbreng vanwege ziekte. Hierdoor heb je, tussen het slapen door, immers veel tijd om te lezen. En zodoende heb ik ook weer een sportboek als leestip: "Mijn geliefde fiets".

Deze Spaanse en Nederlandse wielerverhalen zijn uitgekozen door Carlos Arribas van de Spaanse kwaliteitskrant "El Pais" en Bert Wagendorp van "De Volkskrant en vooral van "De Muur". De verhalenbundel is uitgegeven ter gelegenheid van de start van de Vuelta in Nederland. In de bloemlezing zijn verhalen te vinden van o.a. Pedro Horillo, Miguel Delibes, Alain Laiseka, Peter Winnen, Thijs Zonneveld en Tim Krabbé.
De verhalen zijn over het algemeen 10 tot 20 pagina's lang en stuk voor stuk zeer lezenswaardig, waarbij ik het verhaal "De man met de rugzak" van Tim Krabbé over Gerrie Knetemann het meest aangrijpend vond. Voor abonnees op het literaire wielertijdschrift "De Muur" zullen de verhalen van de Nederlandse schrijvers bekend voorkomen: die verhalen zijn eerder in "De Muur" verschenen.
Ook al kan ik momenteel niet zelf op de fiets klimmen, ik kan wel iedereen "Mijn geliefde fiets" aanbevelen!

Geen opmerkingen: