woensdag 3 februari 2010

Onzeker

Vorige week waren vrijwel alle weermodellen het er over eens. Vanaf woensdag zouden we de kou weer induiken voor een nieuwe en dit keer langdurige natuurijsperiode. Zondagochtend volgde op weerwoord de ontnuchtering. Alle weermodellen gingen nu voor een dooiperiode.
De hoop op een Elfstedentocht werd wat mij betreft zo definitief de grond in geboord.
De weermodellen begonne voor volgende week weer een beetje bij te draaien. Op de site van het KNMI stond op de zeer herfstachtige dag met heel veel regen bij de verwachting voor volgende week zelfs te lezen: Onzeker.

Men weet zich geen raad met de winter van 2009-2010. Een koude verrassing met wederom natuurijs is dus nog niet bepaald uitgesloten, maar voor de Tocht der Tochten zou het toch te laat worden als het volgende week flink kouder zou gaan worden. De dagen worden langer en de zon krijgt steeds meer kracht.

Maar geen nood. We kunnen gelukkig nog steeds schaatsen in de Leidse IJshal. Gisterenavond was het behoorlijk druk. De Weissensee-gangers waren weer terug en er waren veel nieuwe gezichten. Mensen, die door het natuurijs de smaak van het schaatsen weer te pakken hadden gekregen. Door de vele "vaste schaatsen" zaten er weer ouderwets behoorlijke scheuren in de bochten. Diverse mensen gingen in de bocht onderuit, ook goede schaatsers als Martin Wijnands, die bijna nooit valt. Door de scheuren ging je niet zozeer onzeker, maar wel voorzichtiger de bocht in.
Hans Boers kwam voor het eerst dit seizoen schaatsen. Hij gaat met zijn zoon Joy de Run-Skate-Run doen op 21 maart, en dan is het bij het wisselen der seizoenen toch wel handig, als je het schaatsen hebt getraind.

Zelf doe ik daarnaast op 20 februari op Flevonice mee aan IJsstrijd, voorheen de Nierstichting Elfstedentocht geheten. De weersverwachting mag dan zeer onzeker zijn, over de trainingsdoelen van dit seizoen ben ik niet bepaald onzeker.

Geen opmerkingen: