woensdag 17 februari 2010

Laurine van Riessen


Dinsdagavond was ik volkomen uitgeteld. Na het eten ging ik gelijk naar bed. Normaal gesproken ben ik om 8 uur in de Leidse IJshal te vinden, maar nu sliep ik om die tijd als een blok. Erger nog, ik heb tot half 7 doorgeslapen. Zodoende miste ik de eerste wedstrijd van het eerste IJVL-lid op de Olympische Spelen.
Nu zal het voor Laurine van Riessen niet hebben uitgemaakt: zij heeft met een 19e plaats naar behoren gepresteerd op de 500 meter. Haar afstanden zijn immers de 1000 en de 1500 meter. Ik krijg dus nog een paar herkansingen.
Het had me zo leuk geleken. In de kantine van de IJshal was een groot scherm gehangen, waar je gezamenlijk met schaatsvrienden naar de prestaties van "onze" Laurine kon kijken. Die gezelligheid liep ik dus mis.
Net als de voorlopig laatste mogelijkheid om op natuurijs te schaatsen. De Gouwzee moet zeker nog kunnen vandaag. Maar misschien is het wel beter zo en werkt de verkoudheid als een "blessing in disguise" en zorgt de gedwongen rust ervoor, dat ik zaterdag topfit aan de start verschijn bij IJsstrijd.

Geen opmerkingen: