zondag 7 februari 2010

Sneeuwklokjes


Terwijl de sneeuw smolt, kwamen de sneeuwklokjes tevoorschijn. In onze tuin staan er aardig wat. Het ijs verdween ook volledig uit de sloot achter onze tuin, voor het eerst sinds half december! Dat geeft toch wel de taaiheid van deze winter aan. Vooral nu door het draaien van de wind de kou de komende dagen Nederland weer gaat veroveren.

Hopelijk wordt het een natuurijsperiode met kale vorst en blijft de sneeuw nu eens achterweg. De kans, dat we eind deze week weer een keer op natuurijs kunnen schaatsen, acht ik beslist niet uitgesloten. Ook al moet de Vogelplas letterlijk weer op het nulpunt beginnen. Gisteren ben ik met Hans Boers wezen hardlopen bij de Vlietlanden en het ijs op de Vogelplas was ook nagenoeg weggedooid.
Deze week was ik vaak te vinden in de Leidse IJshal. Liefst 5 keer. Twee keer om zelf 2 uur te trainen, twee keer 2 uur om training te geven en een keer om trainers van de schaatsvereniging uit Zoeterwoude idee├źn aan de hand te doen, hoe je op een speelse manier schaatsles kunt geven aan (jonge) kinderen. Bijna 10 uur. Een hobby kost nu eenmaal tijd.

Geen opmerkingen: