donderdag 18 november 2010

Bloed, zweet en tranen

Sir Winston Churchill heeft in een van de beroemdste toespraken uit de wereldgeschiedenis de precaire situatie van Groot-Brittaniƫ in 1940 aan de vooravond van de slag om Engeland samengevat in de zin: ""I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat", in het Nederlands meestal samengevat als "Bloed, zweet en tranen".

Zo ernstig was de situatie gelukkig niet bij de krasse knarren, waar wij onze slag op het Leidse ijs probeerden te perfectioneren. Meestal blijft het beperkt tot zweten en een enkele keer komt het tot tranen van het lachen door een snedige opmerking van deze of gene.
Vandaag vloeide er echter bloed. Een misslag, zoals elke week wel een paar keer voorkomt, en die meestal zonder gevolgen blijft, leidde dit keer tot een duikeling op het ijs. Ook dit leidt meestal alleen tot wat blauwe plekken. Dit keer echter niet. Ton had een snee bij het ooglid, die uiteindelijk, ondanks EHBO in de IJshal, in het ziekenhuis gehecht moest worden.
Niets ernstigs, maar wel heel vervelend. Het is iets, wat ons allemaal zou kunnen overkomen, als jij toevallig die pech hebt.
Ton, bij deze van harte beterschap en hopelijk zien we je volgende week weer op het gladde ijs in de Leidse IJshal, hoewel Koning Winter snode plannen schijnt te hebben....

Geen opmerkingen: