maandag 29 november 2010

Spoons in Spaarndam


Als je bij de muziekinstrumenten van sommige folkgroepen kijkt, zie je soms "spoons" staan. In het Nederlands betekent dit gewoon lepels. Met twee lepels in de hand kun je the spoons gewoon als ritme-instrument gebruiken.

Ik kon me dan ook niet bedwingen, om een nummer mee te spelen met lepels in een behoorlijk rokerig café in Spaarndam, waar een Nederlandse folkgroep Ierse folkmuziek speelde. En dan is het toch wel aardig, als je het beter blijkt te kunnen dan de lepelspeler van die groep.

We waren in de bunker Bezuiden Spaarndam, deel van de "Stelling van Amsterdam", waar ook een kunstmarkt werd gehouden, terecht gekomen na een wandeling door de weilanden langs bevroren boerensloten vanuit het huis van Rob Ammerlaan en Margriet Biemold.

Daar het treinverkeer tussen Leiden en Haarlem er uit lag, pikte Joep Kapiteijn ons op en na een rit langs berijpte bomen en struiken kwamen we in Haarlem-Noord aan. Tim de Beer was daar als eerste, Bas en Nel Warnink en Willem Jongsma en Lotte van Walstijn kwamen wat later.Het was een prachtige dag voor een winterwandeling: zonnig, niet veel wind en temperaturen net onder het vriespunt. De droom van iedere schaatser: zulk weer treffen met een Elfstedentocht.
Onderweg kletsten we bij en lachten we om snedige opmerkingen en daar gingen we mee door in café Bezuiden Spaarndam en bij Margriet en Rob thuis, waar we een lekker en gezellig avondmaal hadden. Aan de eettafel speelde ik maar niet met spoons. Met soep erop geeft dat zo'n vlekken....

Geen opmerkingen: