woensdag 3 november 2010

Druk

Het is gebruikelijk, dat het in de Leidse IJshal na de herfstvakantie druk gaat worden op de publieksuren. Dat was deze dinsdagavond niet anders. Diverse mensen, die ik dit seizoen nog niet gezien had, gaven acte de présence. Zoals Rein, met wie ik de meeste seizoenen in hetzelfde "treintje" mijn rondjes maakte.
Gisterenavond reden er 4 treintjes rond met ieder een eigen snelheid. Dat kwam mede, omdat het behoorlijk druk was. Gezellig druk.
Met mijn verbeterde techniek reed ik vaak met de tweede groep mee. Af en toe haakte ik aan bij de derde groep om mijn rechterkuit niet te forceren. Gewoon in een iets langzamer tempo op techniek rijden om na één of twee keer te zijn "gedubbeld" weer aan te haken bij de snellere groep en zo een paar rondjes "te pakken".
Kortom, ik heb heerlijk gereden.
Aan het eind van de avond reed ik achter Wierd Wagenmakers aan, die op techniek aan het uitrijden was. Af en toe reed hij heel langzaam. Het is behoorlijk moeilijk, om dan nog technisch goed te blijven rijden. Heel langzaam versnelde Wierd, zodat we een Steigerung van een rondje of 7 hadden. Op volle snelheid gekomen reed Wierd dan van me weg: hij heeft gewoon een betere techniek.
Maar mijn techniek wordt ook steeds beter. Het opbouwen van druk, belangrijk voor een effectieve afzet, gaat me steeds makkelijker af, mede omdat ik niet wegtrap maar wegduw.

Geen opmerkingen: