zondag 14 november 2010

Een gezellige man

Gisteren had ik mezelf een extra zaterdagdienst bezorgd. Daar de uitvaart van Robbin Schaddé van Dooren om half 11 begon met een kerkdienst, had ik er al rekening mee gehouden, dat ik een vervangingsverzoek zou krijgen, hetgeen ook geschiedde.
Ik ontbeet snel met Ada en fietste naar de bibliotheek van Rijnsburg, waar ik tot kwart over 1 werkte. Thuisgekomen kleedde ik me snel om en in mijn sportkleren fietste ik naar Den Deyl, om met Hans Boers de laatste duintraining voor de Zevenheuvelenloop te gaan doen. Ondanks de weersverwachtingen eerder in de week met zeer veel regen, viel het in onze regio mee: het was bewolkt, maar droog. In België en Limburg konden ze dat niet zeggen.
We liepen door de duinen vanaf de Klip richting Katwijk, tussen de plassen in de duinvalleien door, want deze week was er hier toch wel het één en ander gevallen. Over het strand liepen we tegen de wind in terug naar Wassenaarse slag.

Thuisgekomen ging ik douchen en mijn nagels knippen en daarna kon ik aan tafel. In sportkleding, want ik moest om 7 uur lesgeven in de Leidse IJshal. De mare, dat ik zou komen, was me zeker vooruit gesneld, want de helft van de IJVL-ers was maar op komen dagen.
Desondanks was het een leuke les. Met vier deelnemers kun je immers veel individuele aanwijzingen geven.
Aansluitend stond ik weer een uur op het ijs om te helpen bij het G-schaatsen. Daar er veel hulptroepen aanwezig waren, met dank aan het fenomeen "maatschappelijke stage", kon ik veel aandacht geven aan Nel Klinkhamer.
Na afloop evalueerde ik de les uitgebreid met Gerard van Tol aan de bar van de kantine, zodat ik om een uur of 11 thuis kwam. U merkt het: voor Ada ben ik echt een gezellige man.

Geen opmerkingen: