donderdag 9 december 2010

Dooie mus

Nadat ik gisterenmiddag van mijn werk thuiskwam, kon ik met veel plezier dit mailtje verzenden:
Wednesday 12/08/2010 3:24:22pm
Melder naam: vogelplas
Melder plaats: vogelplas
Melder E-Mail:
Plaats ijs: Vogelplas, Leidschedam
Kwaliteit: De sneeuw is verdwenen, je kan nu de hele plas rond.
Commentaar: Mooi ijs
Bereikbaarheid: Fietspad langs de Vliet
Dit is te lezen op http://htmlgear.tripod.com/guest/control.guest?u=jogro&i=7&a=view Morgen tussen half 10 en 10 uur op de Vogelplas, lijkt me!
Groetjes,
Bert Breed
's Avonds kon ik, voor de derde keer al in deze zeer prille winter, op natuurijs schaatsen, wederom op de landijsbaan van Voorschoten.
Bij het weggaan kreeg ik te horen, dat het al 2 graden dooide. Om 11 uur was het al 3 graden boven nul. Ik kon niet anders, dan mijn schaatsvrienden dit bericht te sturen: Momenteel dooit het een paar graden. Hou donderdagochtend de mail in de gaten: het kan ook nog de ijshal worden!
Vanochtend zag ik in de sloot achter ons huis al een laagje water op het ijs liggen. Dus ik trok het boetekleed aan en verzond dit mailtje:
Helaas,
Ik heb jullie gisteren blij gemaakt met een dooie mus. Letterlijk, want het dooit nu al 4 graden. Zie temperatuurkaart op http://www.knmi.nl/actueel/ . Normaal heb je rond zonsopgang de koudste temperaturen, dus het lijkt me geen goed plan om op de Vogelplas te gaan schaatsen.
Ik zie jullie dus gewoon in de IJshal.
Maar geen nood, volgende week komt de kou gewoon weer terug!
Groetjes,
Bert Breed
Om kwart over 9 was ik met een tiental krasse knarren aan het inrijden voor de gebruikelijke piramide. Maar dit keer was het er eentje, die ik meestal half januari gebruik voor degenen, die afreizen naar de Weissensee: 20, 30, 40, 30 en 20 rondjes van 200 meter. Dit deed ik met opzet, want de verwachting is, dat de kou volgende week weer terugkeert.

Dat dagje op de Vogelplas houden mijn trainingsmaten nog tegoed van mij. En nu maar hopen, dat ik ze niet opnieuw blij maak met een dooie mus.

Geen opmerkingen: