zondag 26 december 2010

Ave Maria


Het was een gezegende dag. Onder het toeziend oog van het Mariabeeld in de havenmond van Volendam gingen we nog één keer op de foto. Het lijkt heel gewoon, maar veel van deze beelden vind je niet langs de schaatsroutes. De meeste schaatsgebieden vind je namelijk in protestantse gebieden en die zullen niet zo gauw een Mariabeeld plaatsen.


We kwamen net uit café "De Dijk" in Volendam, waarbij het veel drukker was dan toen de familie Tuyp de zaak had afgehuurd.


We waren met zijn vijven naar Monnickendam vertrokken op Tweede Kerstdag. Jaap de Gorter reed Wil Verbeij, Marnix en Annerieke van der Beek en mij naar "'t Marker veerhuis", waar we om kwart over 11 de eerste streken maakten in de haven.

We reden ons in, want Mark van der Geest kwam met zijn vrienden Rik en Jeroen onze gelederen versterken.
We reden eerst met zijn zessen naar Marken, terwijl Marnix en Annerieke in een rustiger tempo naar de eerste drinkpost toe gleden. In Marken kwam ik er achter, dat ik mijn Fryslânmuts was verloren. Wie hem gevonden heeft....
Wij reden Annerieke tegemoet. Ze was alleen. Haar broer ging liever foto's maken van deze prachtige omgeving. We reden weer naar Marken en vandaar dwars over de Gouwzee weer naar Monnickendam.


Het ijs was zwaarder, doordat het licht dooide. Je sneed zodoende dieper in het ijs.
Richting Volendam was er 1 plek, waar het ijs wat langgerekte dooischeuren vertoonde, maar voor de rest was het prima te doen. Zodoende hadden we onder het toeziend oog van het Mariabeeld wederom een gezegende dag op de Gouwzee!

Geen opmerkingen: