donderdag 16 december 2010

Extreme verschillen

Het zal de meeste Nederlanders ontgaan zijn, maar weerkundig gezien was dit een bijzondere dag. Zelden zullen in Nederland zulke grote temperatuurverschillen voorgekomen zijn.

In Twente is de temperatuur uiteindelijk tot -12,2 graden Celcius gedaald, dus uiteindelijk was het temperatuurverschil tussen Oost- en West-Nederland uiteindelijk bijna 15 graden. Extreme verschillen dus!

Dat kwam tot uiting in de forse regenbuien, die naar beneden kwamen, terwijl wij met de krasse knarren de laatste donderdagochtendtraining van 2010 in de Leidse IJshal afwerkten, een piramide van 5, 15, 25, 35, 25, 15 en 5 rondjes. Het tempo lag redelijk hoog, maar niet zodanig, dat je niet op je techniek kon letten. Het bochtenwerk, en dan met name het aandeel van het linkerbeen daarin, ging in ieder geval een stuk beter dan afgelopen dinsdag. En daar train je voor: om beter te worden!

"De komende twee weken is het Kerstvakantie en dan wordt er schaatsles gegeven aan kinderen", zei ik aan het slot van de gezellige donderdagmorgentraining, waarop iemand snedig opmerkte: "Onder leiding van Robert M. en een bisschop!"

Geen opmerkingen: