zondag 19 december 2010

Sneeuwkettingen

Gisterenavond ontvingen we het bericht, dat de Bruggenloop was afgelast vanwege extreme weersomstandigheden. En dat klopte wel. In de 23 jaar, die ik in de Stevenshof woon, heb ik nog nooit zoveel sneeuw gezien. Hetgeen wel funest is voor het schaatsen op natuurijs, want meer dan gelig, onbetrouwbaar sneeuwijs ligt er hier niet, ondanks de koude dagen en nachten.
Ik was dan ook stomverbaasd, dat ik vanochtend op www.ekkel.com las, dat er op de Gouwzee een baan geveegd zou worden. Voor zondag was het ondoenlijk om nog wat te regelen, maar morgen kunnen we weer op herhaling vanaf Monnickendam!

Het hardlopen in Rotterdam ging niet door. We konden dus niet dansend over de rivier.

Maar dat betekende natuurlijk niet, dat je zelf niet kon hardlopen! Ik liep zo'n beetje dezelfde route, die ik gisteren gewandeld had.
Wijs geworden van het uitglijden gisterenavond, toen ik in de verse sneeuw weggleed op een gladde plek onder het witte deken, had ik mijn "sneeuwkettingen" aan: leren hoezen, met aan de voorkant een paar driehoekige ijzers, die veel grip geven in de sneeuw en op het ijs. Ideaal voor deze omstandigheden! En voor de prijs hoef je het niet te laten. Ik heb ze 6 jaar geleden bij de ANWB voor € 6,- als niet-lid (dus duurder) gekocht.
Op de dikke, her en der aangekoekte laag sneeuw was het zwaar lopen. Het was vergelijkbaar met lopen op mul zand. Wat dat aangaat was deze loop van 6 km langs de spierwitte polderrand pittiger dan een gewone training van 10 km. En daar je wat langzamer vooruit kwam, had je voldoende tijd om volop te genieten van de prachtige winterlandschappen.

1 opmerking:

dabom zei

Hopelijk zet het vriezen nu ook weer door zodat we weer heerlijkkschaatsen op natuurijs