zondag 12 december 2010

Kerstboom en winterluchten

Volgende week staat de Bruggenloop in Rotterdam op het programma. Hoog tijd om weer eens een langere afstand te gaan lopen. Dit combineerde ik met het halen van een kerstboom bij kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Daar mag je zelf een spar uitgraven, die je vervolgens "huurt". De bedoeling is, dat je de boom weer terugbrengt, zodat deze opnieuw geplant kan worden. Zo wordt geprobeerd het mooie landgoed rendabel te exploiteren.

Ik betaalde voor een kleine boom € 10,-, die ik vervolgens in een plastic emmer in mijn fietstas deed. Zo fietste ik na het hardlopen met Hans Boers naar huis. Ik kan u garanderen: je trekt veel bekijks!
Om kwart voor 3 liepen Hans en ik over de Kniplaan naar de Vogelplas.
Na 4 dagen dooi was het meeste ijs weggedooid, maar aan de noordwestkant hield één hoek moedig stand. Gezien de voorspelde temperaturen in de komende week verwacht ik, dat we aan het eind van deze week wel weer eens op de Vogelplas onze baantjes zouden kunnen trekken. Het water is dus nog steeds 0 graden, zodat het weer snel kan bevriezen. Hopelijk blijft de sneeuw deze keer weg.

Vlak voordat wij de brug over de A4 over wilden rennen, hoorden we "Hé, Hans" roepen. Zijn zus Els en zijn zwager Huub kwamen net aangewandeld. We vervolgden onze weg naar Stompwijk en via het fietspad door de weilanden liepen we naar de Noord-Aa. Het was heerlijk weer om te lopen: droog, temperaturen een paar graden boven 0 en een zachte wind, die de noordhoek al aan het opzoeken was.
Na de zondagse drukte bij 't Geertje gepasseerd te zijn, kregen we de wind in rug en, nog belangrijker, prachtige winterluchten door de ondergaande zon.

Het was kortom volop genieten tijdens de kleine anderhalf uur, die wij samen gelopen hadden! En terug bij kasteel Duivenvoorde zagen we, om geheel in de winterse sfeer te blijven, een sneeuwreiger landen.

Geen opmerkingen: