woensdag 29 februari 2012

Winterkoninkje

Aan het eind van de middag zag ik in onze tuin een klein vogeltje rondhippen. Eerst dacht ik, dat het een kleine mus was, maar bij nadere bestudering bleek het een winterkoninkje te zijn.

Ik heb het winterkoninkje niet horen zingen, maar dat kunnen deze vogels erg goed!

Zelf zat ik te filosoferen over de meteorologische winter, waarvan we op deze schrikkeldag de bonusdag beleven. Een heel bijzondere winter, waarbij voor mij persoonlijk echt alles perfect in elkaar paste.

Het begon met de topvorm in het najaar, met pieken op de Zevenheuvelenloop en vooral bij "de 1000 rondjes van Leiden".

Na zo'n inspanning moest ik toch wel wat gas terugnemen, mede door een lichte achillespeesblessure. De absolute topvorm verdween en kwam niet meer terug, het schaatsen werd wat meer werken, maar het lichaam kreeg tijd om te herstellen.
Eind januari viel de kou Nederland binnen, en niet zo'n klein beetje ook. De eerste decade van februari was het koudste begin van deze sprokkelmaand. En dat klopte wel: we sprokkelden ruim 80 Hellmannpunten bij elkaar, waar de winter tot op dat moment niets gepresteerd had.
Er volgde de zonnigste februari-decade, waarbij ik 11 dagen op rij op natuurijs schaatste, met als absolute hoogtepunt het uitrijden van de Elfstedentocht op 11 februari.

Waar ik tegen aan zat te hikken, was IJsstrijd.

Doordat IJsstrijd op 4 maart gepland was, kwam de voorbereiding voor de marathon van Leiden wel een beetje in het gedrang. Ik had al uit mijn hoofd gezet, dat ik 200 km zou gaan rijden, zoals ik oorspronkelijk wel van plan was. Onvoldoende hersteld zou ik dan de City-Pier-City moeten gaan lopen.
Maar goed, als je de echte Elfstedentocht gereden hebt, maak je je niet meer zo druk om een Alternatieve. Desondanks vond ik het helemaal niet erg, dat IJsstrijd is verplaatst naar zaterdag 15 december. Ik kan nu op een normale wijze het schitterende schaatsseizoen afsluiten met de clubwedstrijden van de IJVL in Haarlem en uiteraard met de winterbiatlon.

Ook voor de planning voor de marathontraining komt het uitstel fantastisch uit. Wat dat aangaat zou ik voor deze winter geen beter scenario hebben kunnen bedenken.

Ik voel me dan ook net een vrolijk fluitend winterkoninkje!

Geen opmerkingen: