dinsdag 28 februari 2012

Wat in het vat zit, verzuurt niet


Vandaag ontving ik dit mailtje:
Beste Bert Breed,

Na alle enthousiasmerende berichten van de afgelopen tijd hebben wij ditmaal helaas een minder positief bericht: vandaag hebben wij moeten besluiten om IJsstrijd 2012 uit te stellen naar een later tijdstip dit jaar. De reden hiervoor is dat de verwachte temperaturen deze week dusdanig hoog zijn dat FlevOnice niet kan garanderen dat de ijsbaan van FlevOnice aanstaande zondag kan worden bereden.
Overmacht
Helaas moeten we constateren dat het 'weer' zich niet laat sturen. Wij vinden het te onzeker om af te wachten hoe de ijskwaliteit aanstaande zondag is en bij afgelasting iedereen op het laatste moment te moeten informeren met de kans dat we deelnemers niet kunnen bereiken.
Uiteraard hebben we diverse alternatieven bekeken. Deze voldoen echter niet aan de uitgangspunten van IJsstrijd: het schaatsen in de buitenlucht op een lange baan waar men misschien wel 50, 100 of meer kilometers achter elkaar wil schaatsen.
Nieuwe datum
We zijn teleurgesteld, maar uitstel is zeker geen afstel. De inspanningen van de actievoerders zijn ook zeker geen verloren moeite! Het feit is dat we tot nu toe met elkaar ruim 22.000 euro bijeen hebben gebracht voor de draagbare kunstnier. Dat is iets om trots op te zijn! IJsstrijd 2012 is verplaatst naar zaterdag 15 december 2012. De draagbare kunstnier blijft het doel dat we voor ogen houden.

Met vriendelijke groet,

Het IJsstrijd team

Degenen, die al geld gedoneerd hebben op http://www.ijsstrijd.nl/acties/bert-breed/een-breede-slach/ kunnen gerust zijn. Op 15 december zal ik aan de start staan op Flevonice.
Wat in het vat zit, verzuurt niet.

Geen opmerkingen: