maandag 17 juni 2013

Goudzoeken zonder goud

Op deze warme zomeravond fietste ik naar het clubgebouw van "Swift" , waar we de wekelijkse droogtraining van de IJVL hadden. Jaap de Gorter had weer een leuke training in elkaar gezet, maar voor het zo ver was, overhandigde hij mij de sleutel van de kleedkamer. Volgende week ben ik de trainer, daar Jaap dan verhinderd is.
Terwijl ik op het punt stond om na het afsluiten van de kleedkamers achter de groep aan te gaan, kwam Frans van Rooij aangefietst. Ik wachtte even op hem. Op het industrieterrein pasten we de wet van Pythagoras toe op een dusdanige manier, dat we tegelijk bij de woonboten op de Vliet aankwamen.
We begonnen, na 2 korte klimmetjes, met touwtjespringen. Dit ging in piramidevorm: 30, 45, 60 en 75 seconden en in omgekeerde vorm terug. Het blijft altijd een pittige trainingsvorm.

We rekten eventjes en klommen naar de top van "De Bult". Boven gingen we in tweetallen in de elastieken schaatspassen oefenen. Je moest iemand zoeken, die ongeveer even lang en zwaar was. Met Marjolein Donkerbroek mocht ik in de elastieken, waarbij we hangend de schaatsstap en de bochtstap konden oefenen. Je houdt elkaar tegen, zodat je echt kunt hangen in de bocht.
Er volgde een serie buikspieroefeningen, met daarbij eentje, waarbij de op je buik moest liggen en dan je benen en armen gelijktijdig afwisselend naar links en rechts moest bewegen.
"Het lijkt wel goudzoeken", zei Carolijn van der Horst, waarop ik antwoordde: "Maar dan zonder goud!"

Er volgde een zestal sprintjes over 20 meter, gevolgd door de schaatsstart in de elastieken.
Het slotakkoord vond plaats op het parkeerterrein van "Swift". Met een lang touw deden we "In spring de bocht gaat in. Op een gegeven moment sprongen er 7 volwassenen tegelijkertijd!
Om 9 uur zat de training van deze amateurs er op. De professionals zijn al druk in training voor Sotsji. Zij gaan voor goud. Voor ons is dat niet weggelegd. Maar wij koesteren trainen op ons eigen niveau op gouden zomeravonden als vandaag.

Geen opmerkingen: