vrijdag 7 juni 2013

Duintraining

Om 3 uur was ik klaar met het opruimen van alle materialen, die bij de Kunstroute door Marcel van Driel gebruikt waren. Het gesigneerde exemplaar van "Waanzinnige plannen! En hoe ze te realiseren" zat in mijn werktas.

Ik sloot de deur van de bibliotheek van Katwijk aan den Rijn en begon aan een waanzinnig goed plan: hardlopen in de duinen. Vanaf de Fresiastraat liep ik naar de Cantineweg. Het was zonnig, lekker warm en er stond een zachte bries.
Ter hoogte van de brug over de Westerbaan liep ik de duinen in, waar al snel een paar korte kuitenbijters volgden. Door de duinen, waar de richtingborden voor de Kippenloop al klaar stonden, liep ik door naar de Friezewei.

Het was erg rustig. Ik kwam gedurende de 20 minuten hardlopen in de duinen slechts een zestal wandelaars tegen. Aan het strand zal het wel drukker geweest zijn.
De laatste keer, dat ik in dit deel van de duinen gerend heb, was tijdens de Halve marathon van Katwijk. Vermoedelijk zal dat ook weer mijn eerstkomende halve marathon gaan worden.
Terug bij de Cantineweg liep ik over de hoge brug. Ik ging even op bezoek bij mijn collega Nelina, die vorige maand onder het mes moest.

Na heerlijk in het zonnetje in de tuin te hebben gezeten, liep ik na bijgekletst te hebben, weer terug naar de bibliotheek van Katwijk aan den Rijn, waar ik mijn fiets pakte en op huis aan reed. Het was een heerlijke duintraining geweest!

Geen opmerkingen: