zondag 2 juni 2013

Retourtje Mariahoeve


Nadat ik dinsdagavond had geconstateerd, dat de Velostrada in Leidschendam doorliep tot vlak bij station Mariahoeve, had ik me voorgenomen om dit fietspad op de skeelers uit te testen, zodra de gelegenheid zich voor zou doen. Donderdagochtend had ik een klein blokje om de Stevenshof geskeelerd, vandaag leek me een geschikte dag voor een retourtje Mariahoeve.

Langs het park reed ik naar station De Vink, waar ik afsloeg richting Voorschoten. Tot de tunnel onder het spoor door ging alles lekker. Ondanks dat het heel druk was met fietsers, reed ik zo veel mogelijk op techniek. Ik concentreerde me vooral op de bijhaal.
Voor het eerst weer een hellingproef uitvoeren in een tunnel is toch weer even spannend. Vooral bij de tunnel bij de Horstlaan, daar deze een bocht maakt, waardoor je tegemoetkomende auto's niet goed aan kunt zien komen. Ik daalde dus heel voorzichtig af en dat was terecht, want er kwam inderdaad een auto met tegemoet rijden. Nu had ik alle tijd om daar op te anticiperen.
Dat afremmen doe je door constant zeer korte stappen met veel tegendruk te maken. En dat afremmen ga je voelen in je kuiten als je je spieren daarop nog niet getraind hebt. Maar als je daarna weer op techniek en souplesse gaat skeeleren, gaat het daarna wel weer beter.
Ter hoogte van de afslag naar de A44 langs de Landscheidingsweg hield het skeelerasfalt op. De laatste halve kilometer naar Mariahoeve gaat over een klinkerweg. Voor mij betekende dit het verste punt. Ik ging terug op de heenweg, met als grootste verschil dat de vrij harde zijwind nu van links kwam.
In Leidschendam liggen veel verkeersdrempels. Deze zijn goed te doen, al nam ik ze voor alle zekerheid wel tweebenig.
En houd er rekening mee, dat nog niet iedere automobilist ervan doordrongen is, dat ze hier te gast zijn....

Nog steeds haalde ik veel fietsers in op deze mooie zondagmiddag, waarop veel mensen er op uit getrokken waren.
Het stuk langs de Landscheidingsweg ga ik nog een keertje uit proberen, maar deze ervaringsdeskundige kan iedere skeeleraar een retourtje Mariahoeve over de Velostrada van harte aanbevelen. Het asfalt is prima te noemen op een klein stukje bij de nieuwbouw bij station Voorschoten na en het landschap langs het spoor is afwisselend en mooi. Kortom: wat houdt u tegen?

Geen opmerkingen: