donderdag 6 juni 2013

Rondje Landscheidingsweg

Zondag was ik over de Velostrada tot de Landscheidingsweg in Leidschendam geskeelerd.
Mijn blogverhaal had Jaap de Gorter en Jos Drabbels dinsdagavond geïnspireerd om de tocht helemaal rond te rijden via de Via 44. Jaap had me hier een mailtje over gestuurd, van Jos had ik telefonisch wat goede tips gekregen: "Blijf aan de Haagse kant rijden!"
Dit had ik in mijn oren geknoopt, toen ik vanmorgen om 10 over 9 vertrok om dit rondje van ruim 23 km ook te gaan skeeleren. Het was zonnig, er stond een noordoosten wind en de temperatuur was heerlijk. Het werd dus een pleziertochtje.
Bij de Horstlaan is het altijd lastig met afdalen, daar de tunnel een bocht maakt. Je kunt niet zien, of er verkeer aan komt. Fietsers kun je altijd wel ontwijken, met auto's ligt dat al lastiger, en dan heb je ook nog paarden. Op een knol knallen is niet bevorderlijk voor de gezondheid!
Het was veel rustiger op de Velostrada dan afgelopen zondag. Bij de Landscheidingsweg aangekomen wacht je opnieuw een tunnel met een bocht, maar de helling is minder steil, dus je kunt rustig afdalen. Langs de snelweg golft het fietspad een beetje op en neer, tot je bij de stoplichten komt.
Zoals geadviseerd door Jos bleef ik aan de zuidkant skeeleren over een rustige weg langs een woonwijk. Bij de A44 aangekomen wachten 2 stoplichten op rij, dus hou met een wachttijd rekening. Een mooi moment om even wat water te drinken.
Het skeeleren over de Via 44 gaat erg makkelijk, daar er goed asfalt ligt op een halve kilometer rode tegels na. En soms kom je voor een verrassing. Zo reed een auto mij op het fietspad tegemoet. En dit keer was het een andere chauffeur dan Tim de Beer....

Binnen anderhalf uur was ik terug van een heerlijke skeelertocht over Velostrada, langs de Landscheidingsweg en over de Via 44. Ik kan het jullie van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen: